Un fotograf a scos telefoanele mobile din imagini pentru a ne arăta cât de dependenți suntem

Un fotograf care face parte din rândul dependenților de tehnologie și hiper-conectivitate și e conștient de acest lucru ne arată cât de obsedați suntem de telefoanele noastre mobile.

Fotografiile de mai jos, realizate de Eric Pickersgill, sunt reale, numai că din ele au fost eliminate telefoanele mobile ale subiecților. Imaginile alese de Pickersgill fac parte din proiectul „Removed”, care are scopul de a arăta omului modern că dependența de tehnologie ajunge să capete forme absurde. Imaginea a doi miri care nu pot renunța la obsesia pentru telefonul mobil nici măcar în ziua nunții este mai multe decât reprezentativă.

Artistul american spune, într-o discuție cu cei de la Bored Panda, că a fost inspirat de o experiență trăită într-o cafenea din New York.

„Era o familie care stătea lângă mine, iar toți erau extrem de deconectați, de străini unul de celălalt. Nu vorbeau prea mult. Tatăl și cele două fetițe aveau telefoanele în față. Mama nu îl avea la ea sau pur și simplu a ales să nu îl scoată. Stătea și privea pe fereastră, tristă și singură, deși în companie celor mai apropiați oameni din viața sa”, povestește el.

Interesant este că imaginile nu au fost editate într-un soft de genul Photoshop. Ele sunt chiar reale 100%. După ce a realizat imaginea cu tot cu telefoane în cadru, fotograful și-a rugat subiecții să rămână în aceeași poziție, dar fără telefoane.

sm10sm3sm11sm5sm8sm2sm1Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test. Cât de bine cunoști casele 100% românești
Elevă dată afară de la ore de directoare pentru că avea un model pe fustă
O poveste ca în filme. Bolnav, abandonat de părinți, a ajuns student la Inginerie Aerospațială
Reduceri eMAG Festivalul Toamnei. Cele mai bune oferte înainte de Black Friday 2015
Locuri de muncă în străinătate pentru mecanici și electricieni români

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.