Un mare oraș european a interzis circulația auto

Circulația rutieră din Milano va fi interzisă timp de trei zile (Wikimedia Commons)
Circulația rutieră din Milano va fi interzisă timp de trei zile (Wikimedia Commons)

Autoritățile locale dintr-un oraș foarte important din nordul Italiei au decis să interzică, timp de trei zile (28-30 decembrie), circulația vehiculelor particulare, din cauza poluării atmosferice.

În cele trei zile de restricții rutiere, cetățenii orașului Milano nu vor putea să își folosească mașinile și motocicletele personale între orele 10:00 și 16:00.

Mai mult, municipalitatea a emis ”bilete anti-smog” în valoare de 1,5 euro, care sunt valabile timp de o zi întreagă pe mijloacele de transport în comun.

Poluarea atmosferică s-a intensificat în nordul Italiei, zonă puternic industrializată, în special din cauza lipsei precipitațiilor.

Restricțiile de circulație ar putea fi urmate și de alte măsuri anti-poluare, cum ar fi renunțarea la uriașele focuri de artificii din noaptea de Revelion, foarte populare în regiunea Lombardia.

Nu este pentru prima oară când italienii fac pași de acest fel în lupta cu poluarea aerului. La Roma, s-a aplicat de mai multe ori circulația alternativă, cunoscută și de români, chiar dacă din alte motive înainte de 1989. Astfel, pe străzile capitalei Italiei, într-o zi pot circula doar mașinile cu număr de înmatriculare par, în timp ce în următoarea zi este rezervată mașinilor cu numere impare.

Poluarea atmosferică face ravagii în numeroase orașe europene, printre care și câteva din România. Iașiul este localitatea din țara noastră cu cele mai mari probleme în acest sens, după cum puteți citi AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: