Super-lovitură, înainte de Crăciun. Carrefour a cumpărat Billa!

Grupul francez Carrefour a achiziționat astăzi rețeaua de magazine Billa din România, care era deținută de germanii de la Rewe. Lanțul de supermarketuri Billa, care conține 86 de magazine, va costa aproape 100 de milioane de euro.

Billa România a avut afaceri de peste 300 de milioane de euro în 2015, iar prin preluarea acestor supermarketuri, dacă tranzacția va fi acceptată de Consiliul Concurenței, Carrefour devine cel mai puternic jucător de pe piața de retail din România.

Francezii aveau deja afaceri în România de peste 1,23 miliarde de euro.

Carrefour a cumpărat și firma care deține activele imobiliare ale Billa, adică terenurile pe care au fost ridicate peste 30 de magazine.

Valoarea tranzacției este de aproximativ 97 de milioane de euro. „Datorită acestei achiziţii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-şi astfel oferta multiformat şi mergând totodată mai aproape de clienţii săi”, precizează un comunicat remis de Carrefour, cel mai mare retailer din Europa și al doilea din lume, cu 10.100 de magazine în 34 de țări.

Astfel, în urma achiziției Billa, Carrefour va ajunge la 275 de magazine în România. Compania franceză a intrat pe piața din țara noastră în 2001, când a deschis primul hipermarket în Militari.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Top 10. Cele mai spectaculoase imagini surprinse din dronă, în 2015
Povestea oamenilor care aduc Universul mai aproape de noi
Viața de pe Pământ va dispărea cu siguranță. Dar când anume?
Astronomii români au făcut o descoperire importantă. Trei stele vor purta numele unui oraș din țara noastră
Cel mai bun loc din lume pentru a privi stelele
Gaură neagră ce devorează violent o stea, observată de cercetători români