A fost desemnată mașina anului 2016 în România

Opel Astra, mașina anului în România
Opel Astra, mașina anului în România

Asociația Presei Auto din România a desemnat mașina anului 2016 ca fiind noul Opel Astra. Modelul compact al nemților a acumulat 190 de puncte din partea unui juriu format din 14 jurnaliști. Pe locul al doilea s-au clasat Fiat Tipo (145 de puncte), iar pe locul 3 a fost Renault Kajar (107 puncte).

Tot în top 10 au mai intrat Hyundai Tucson (103 puncte), Skoda Superb (97 puncte), Honda HR-V (87 puncte) sau Ford Eco Sport (69 puncte).

Testele pentru a se stabili care este mașina anului în România au fost făcute la Academia pilotului de raliu Titi Aur. Una dintre probe a constat într-o rulare pe drumurile din jurul localității Crevedia, prin mai multe sate. Juriul a dorit să vadă cum se comportă mașina atât pe drumrui naționale, cât și județene sau comunale în România.

Apoi au fost supsuse mai multor situații similare celor din trafic, precum viraje sau frânare de urgență. Pe pista acedemiei lui Titi Aur au fost supuse la probe precum frânarea de urgență pe o suprafață vălurită, viteză printre jaloane și alte examene de manevrabilitate.

Mașinile au fost urcate pe un pod cu aderențe diferite și ieșire în unghi și s-a observat spațiul de oprire în cazul unei frânări de la 100 km/h la zero. De asemenea, s-a testat aderența într-o zonă circulară acoperită cu asfalt cu aderență medie, care se termină într-un test al elanului pentru a observa stabilitatea mașinilor.

Potrivit Adevărul Financiar, au urmat și teste într-o zonă circulară acoperită cu beton cu aderențe diferite pentru testarea sistemelor de asistare ale mașinilor. Apoi s-a verificat frânarea de urgență pe o zona unde roțile aveau aderențe diferite. Pe final s-a rulat într-o zonă cu foarte slabă aderență, unde s-a testat ținuta de drum a mașinilor cu și fără sisteme de asistare.

Mai trebuie menționat și faptul că mașina anului 2015 a fost tot de la Opel, modelul Corsa.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro: