Un lac unic în țară, destinația perfectă pentru vacanță

Lacul Iacobdeal Foto:ecomuntiimacinului.wordpress.com

Un lac unic în țară poate deveni locul preferat pentru o excursie departe de agitația orașului și de căldura insuportabilă.

Format într-o carieră de granit, lacul Iacobdeal din Munții Măcin s-a făcut deja remarcat în producția premiată „Aferim”, precum și în videoclipul piesei „Strigă”, interpretată de către Puya și Inna.

Deși pare un loc desprins din filmele de prezentare cu care grecii își cuceresc turiștii din întreaga lume, lacul Iacobdeal se află în Munții Măcin, iar Marcel Țăranu a cumpărat în urmă cu 10 ani întinderea de apă, cucerit de apa ca de smarald.

Scafandrul profesionist și-a cheltuit toate economiile pentru a cumpăra această bogăție naturală, iar de atunci face curățenie pe cont propriu, iar cei care ajung să admire această frumusețe românească  trebuie să plătească nimic, deoarece bătbatul nu percepe nicio taxă.

Lacul a apărut într-o veche carieră de piatră exploatată de către italienii stabiliți în zonă în urmă cu zeci de ani. Izvoarele subterane au ieșit însă la suprafață și au format un loc care ar trebui să fie promovat mai mult.
Cei care vor să ajungă la lacul Iacobdeal trebuie să știe că trebuie să ajungă în apropierea comunei Turcoaia din județul Tucea, unde localnicii sunt dispuși să vă arate drumul.

Scrisoarea unei mame bolnave către Ioan Rus: „Fetele mele mi-au cumpărat fiecare minut de viață cu bani munciți în străinătate”

Salvatorii și cei salvați, față în față. Copiii născuți prematur i-au reîntâlnit pe cei care le-au dat o nouă șansă

 Ardeleanul cu o inimă mare. Cum îi va ajuta un tânăr pe cei mai amărâți dintre noi

Polițistul român care a refuzat o mită de 80.000 de euro
Ideea a trei tineri români revoluționează internetul

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.