Ion Țiriac a vândut UniCredit Țiriac Bank

Omul de afaceri Ion Țiriac și-a vândut pachetul de acțiuni de 45% pe care îl deținea la UniCredit Țiriac Bank.

Acțiunile au fost cumpărate de  Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, care a anunțat că și-a majorat participația pe care o deține la divizia din România, UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni.

Contractul convenit de Ion Țiriac cu Bank Austria, înainte ca banca austriacă să fie preluată de grupul italian UniCredit, prevedea posibilitatea vânzării pachetului de acțiuni până la mijlocul lui 2015.

„Finalizarea tranzacției este preconizată înainte de sfârșitul lunii iunie 2015. Părțile acordului au agreat să nu dezvăluie prețul de vânzare sau oricare alte detalii ale tranzacției. UniCredit Bank Austria ia în considerare formularea unei oferte acționarilor minoritari ai UniCredit Țiriac Bank pentru a le achiziționa acțiunile deținute”, se arată într-un comunicat al UniCredit Țiriac Bank.

În 2014, grupul UniCredit a realizat un profit net de două miliarde de euro, comparativ cu pierderile record de 13,96 miliarde de euro înregistrate în 2013.

UniCredit Țiriac Bank are în România 600.000 de clienți activi, prin intermediul a 180 de sucursale și 3.350 de angajați.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: