Stan Wawrinka, omul care a câștigat Roland Garros îmbrăcat în pijama și cu ceasul la mână

Elvețianul Stanislas Wawrinka nu este un jucător de tenis obișnuit, iar micile deosebiri au făcut diferența în ultimele două săptămâni la turneul de Grand Slam de la Paris.

Wawrinka, al optulea cap de serie, a evoluat superb pe zgura de la Roland Garros, iar ieri, în finală, l-a învins pe liderul mondial cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, 6-4. Este al doilea titlul de Grand Slam pentru Wawrinka (30 de ani), după cel câștigat anul trecut la Australian Open.

Elvețianul i-a suflat sârbului singurul titlu major care îi lipsește din palmares, punând capăt unei serii incredibile de 28 de victorii consecutive pe care o legase Novak Djokovici.

Stanislas Wawrinka este cel mai în vârstă jucător care se impune în epuizantul turneu de la Paris din 1990, când învingător ieșea ecuadorianul Andres Gomez. Wawrinka a devenit, de asemenea, primul jucător din istorie care câștigă la Roland Garros după ce, în sezonul precedent, a pierdut în primul tur.

Campion și la juniori la Roland Garros, elvețianul este primul om care cucerește și titlul la seniori de la Mats Wilander, în 1988.

”E foarte straniu pentru mine să știu că am câștigat Cupa Davis și două turnee de Grand Slam. E ceva extraordinar. Nu mă așteptam să fiu atât de puternic”, a spus jucătorul elvețian, care a evoluat la Paris îmbrăcat într-un echipament inedit, asemuit de mulți cu o pijama. În plus, Stan poartă un ceas pe mâna stângă, pe care nu o folosește prea mult, el executând reverul cu o singură mână.

Wawrinka nu se consideră unul dintre cei mai buni jucători din lume. ”Nu sunt așa puternic ca ”the big four” (n.r. Djokovici, Federer, Nadal și Murray). Ei câștigă tot. Sunt însă capabil să câștig titluri importante”, a adăugat elvețianul care a strâns 15 milioane de dolari din tenis.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: