Simona Halep va fi principala favorită la Turneul Campioanelor

Pentru prima oară în istorie, o româncă va fi cap de serie numărul 1 la Turneul Campioanelor. Simona Halep va avea această onoare, după ce americanca Serena Williams, liderul mondial WTA, a anunțat că nu va mai juca în acest sezon.

Simona Halep, 24 de ani, a ajuns până în finală în ediția precendentă a Turneului Campioanelor, unde a fost învinsă chiar de Serena Williams. Atunci, românca pornea cu a patra șansă.

Simona Halep, care se pregătește de ultimul turneu important al sezonului, cel de la Beijing, unde de asemenea este principala favorită, va încerca să își respecte statutul în Singapore.

Până acum, nicio româncă nu a câștigat prestigioasa competiție de la sfârșitul stagiunii. Constănțeanca vine după un eșec surprinzător, suferit zilele trecute la Wuhan, în China, unde a pierdut șocant în fața britanicei Johanna Konta, după ce a condus cu 5-1 în setul decisiv.

La turneul de la Singapore nu va participa nici rusoaica Maria Șarapova, a treia jucătoare a lumii, care, la fel ca americanca Serena Williams, acuză probleme medicale.

Va fi prezentă, însă, puternica jucătoare din Cehia, Petra Kvitova, locul 4 WTA. Celelalte șase nume care vor ajunge la Turneul Campioanelor sunt încă nesigure.

Alte două cehoaice, Lucie Safarova și Karolina Pliskova, au șanse mari să se califice, la fel ca ibericele Carla Suarez Navarro și Garbine Muguruza, dar și nemțoaica Angelique Kerber și poloneza Agnieszka Radwanska.

Elvețianca Belinda Bencici și daneza Caroline Wozniacki sunt și ele în cursă pentru un loc la competiția care începe în 25 octombrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fabrică Airbus într-un mic oraș din România
Cum arată primul complex balnear de 5 stele din România
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 1.000 de lei mai mici
Locuri de muncă la Penny, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile de la Penny