Cum arată primul complex balnear de 5 stele din România

lotus therm
Complexul balnear Lotus Therm. Foto: adevarul.ro

Unicul complex balnear de cinci stele din România îşi deschide porţile. Cu o investiţie de aproape 30 de milioane de euro, noul complex din staţiunea Băile Felix de lângă Oradea se dorește a fi un important punct de atracţie pentru turiştii din toată Europa, relatează adevarul.ro.

Pe 10 octombrie 2015, compania hotelieră Turism Lotus Felix SA va inaugura complexul Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Băile Felix.

Investiţia se ridică la 29,3 milioane de euro și a fost realizată de către cei cinci acţionari: SIF Transilvania Braşov, SIF Oltenia Craiova, SC Turism Felix SA, SIF Muntenia Bucureşti şi SIF Moldova Bacău.

Cu o capacitate de 180 camere şi 262 de locuri de cazare, 79 camere single, 37 camere double, 3 camere pentru persoane cu dizabilităţi, 39 apartamente, 8 suite şi 6 apartamente speciale – VIP, Honeymoon, Gold, Blue, Lotus Therm și-a propus să fie cel mai spectaculos hotel din regiunea de vest a ţării.

“Zona de agrement este compusă din două părţi. Două treimi din zonă este acoperită, iar o treime este în aer liber. Partea acoperită dispune de acoperişuri rabatabile, sub formă de semicerc care se strâng, astfel că pe perioada iernii sau toamna când e mai rece se pot închide. Aceasta va funcţiona atât iarna cât şi vara, în timp ce partea neacoperită va funcţiona doar pe perioada estivală”, a precizat Florian Serac, directorul general al socităţii din Băile Felix, citat de adevarul.ro.

Lotus Therm Spa&Luxury Resort se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 47.000 de metri pătraţi şi include un aquapark inedit, proiectat la cele mai înalte standarde, şi care oferă acces la: 14 piscine interioare şi exterioare cu recirculare şi apă termală, jacuzzi, peşteri, cascade, două tobogane, zone de luat masa, Cascada Bar, Yammi Grill, Tiki Bar, teren de beach volley, centrul Gold Spa cu trei tipuri de saună şi cameră de gheaţă. Cupola retractabilă de deasupra piscinelor interioare, care lasă cerul la vedere, va fi atracţia principală a aquapark-ului.

lotus therm
Complexul balnear Lotus Therm. Foto: adevarul.ro
lotus therm
Complexul balnear Lotus Therm. Foto: adevarul.ro

„Toată investiţia este preconizată a se recupera în aproximativ 15 ani. În mod clar vom lua din turiştii vecinilor maghiari, dar nu numai. Ideea construirii acestui complex ne-a venit după ce am constatat că, în România, nu există un centru modern, care să le ofere turiştilor posibilitate de tratament, agrement şi relaxare, în acelaşi timp, iar lecţia dată de vecinii maghiari, unde astfel de baze atrag anual mii de turişti, inclusiv români, a fost definitorie”, a precizat Florian Serac.

Centrul de tratament balnear şi SPA, Nelumbo Med-Spa, este conectat cu hotelul de cinci stele. Acesta dispune de cele mai variate servicii şi terapii: hidroterapie, împachetări şi băi cu namol, împachetări cu parafină, electroterapie, hidrokinetoterapie, kinetoterapie, masaje, piscine interioare cu apă termală, cosmetică, saune şi o fântână cu gheaţă pentru turiștii care vor să se răcorească.

lotus therm
Complexul balnear Lotus Therm. Foto: adevarul.ro
lotus therm
Complexul balnear Lotus Therm. Foto: adevarul.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Prima stație din România în care se așteaptă autobuzul pe canapea, ca acasă
Un șerif american predă lecții în România
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 1.000 de lei mai mici
Locuri de muncă în construcții pentru români