Gest superb al unei învăţătoare. A ridicat o şcoală în curtea casei sale

scoala de lemn din dirmoxa
Școala de lemn din satul Dîrmoxa. Foto: Captură Digi24

După ce vechea şcoală a devenit un pericol pentru elevi, o învăţătoare dintr-un sat sucevean nu a mai aşteptat sprijin din partea autorităţilor şi a ridicat în curtea casei sale o şcoală din lemn. Soţul femeii a fost cel care a amenajat noua construcţie, relatează digi24.ro.

Patru elevi din satul sucevean Dîrmoxa au acum unde să meargă la cursuri datorită învăţătoarei lor care le-a construit o sală de clasă pe locul unde intenţiona să-şi ridice o bucătărie de vară. Ionela Păcuraru i-a ţinut pe copii în sufrageria ei până a intrat în concediu de maternitate pentru că şcoala din sat este într-o stare avansată de degradare.

„Dacă tot i-am luat până acum acasă, cum am putea să-i întoarcem din nou la şcoală, tot în frig, tot în acelaşi risc? Am reuşit sa facem cât se vede”, a explicat învățătoarea Ionela Păcuraru.

„Să-i ducem în altă parte e greu, trebuie să plătim o gazdă, trebuie să mergem cu ei, trebuie să stăm cu ei”, a povestit o localnică.

Sala de clasă nu este gata încă, mai trebuie terminate instalaţia electrică, baia şi câteva finisaje, dar oferă deja condiţii mai bune decât multe şcoli din mediul rural.

„Aici este mai bine pentru că este mai cald”

„Nu se putea învăţa aici pentru că frigul este de nedescris, mai frig decât afară aş putea spune, pereţii după cum se observă încep să cadă, sobele stau pe o parte”, a povestit Ionela Păcuraru despre vechea şcoală.

Cele mai fericite sunt elevele care învaţă în școala din lemn. „Aici este mai bine pentru că este mai cald”, a spus una dintre fetițe.

Cea mai apropiată şcoală este la Broşteni, în centrul oraşului de care aparţine satul Dîrmoxa. Naveta până acolo ar fi chinuitoare în condiţiile în care drumul este aproape impracticabil. Pe lângă cele patru fete, la Dîrmoxa mai sunt 12 copii mai mici care vor intra anul viitor la şcoală.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cine sunt colegele de celulă ale Elenei Udrea
Prima comună din România care are pistă pentru bicicliști
„Banii furați sunt banii noștri”. Ce se întâmplă cu averile confiscate de la infractorii români

output_UjjRiO