Cine sunt colegele de celulă ale Elenei Udrea

Fostul ministru Elena Udrea se află de două zile în arestul Poliției Capitalei, iar, potrivit unor surse, în această dimineață ar fi primit vizita mamei ei.

Elena Udrea stă într-o celulă cu patru paturi și este colegă cu două dintre analistele financiare arestate în dosarul Mediafax, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani. De asemenea, fostul ministru s-ar afla la două celule distanță de cea a fostului șef DIICOT, Alina Bica.

Mesajul Elenei Udrea de după gratii

Elena Udrea a ținut să-și exprime o opinie de după gratii. Aceasta, printr-un apropiat, a postat pe Facebook o părere despre votul din Parlament care l-a salvat pe Varujan Vosganian de urmărirea penală cerută de procurorii DIICOT.

„Parlamentul României a luat astăzi decizia de a nu da aviz favorabil începerii urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian. Acesta era acuzat de constituirea unui grup infracţional şi de subminarea economiei naţionale, fapte care pot fi considerate extraordinar de grave. Când a fost vorba de mine, au stat până la 1 noaptea, ca să voteze de două ori avizul privind începerea urmăririi penale şi de trei ori avizul pentru arestare. Spre deosebire de domnul Vosganian, eu am cerut ca justiţia să-şi urmeze cursul, aşa cum este firesc într-o democraţie.

Dublul standard pe care îl aplică parlamentarii PSD şi PNL astăzi arată că aceştia nu gândesc principial şi iată de unde provine slăbiciunea legislativului şi neîncrederea în clasa politică.

Eu nu spun că Varujan Vosganian este vinovat, ci doar atrag atenţia asupra faptului că politicienii, cei care ar trebui să conducă România pentru că sunt validaţi prin vot de popor, acţionează în continuare după calcule mărunte, neîntrezărind pericolul real care planează asupra ţării. Nu-i de mirare că puterea este exercitată ocult de oameni din umbră în faţa cărora multora dintre aceiaşi oameni politici le tremură genunchii”, a postat Elena Udrea pe Facebook.

De ce e arestată Elena Udrea

Pe 11 februarie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis cererea de arestarea preventivă, cerută de procurorii DNA în ancheta în ceea ce privește dosarul Microsoft.

Udrea este urmărită penal pentru trafic de influență, în legătură cu „încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro”.

output_UjjRiO