Prima comună din România care are pistă pentru bicicliști

pista de biciclete
Pista de biciclete din comuna Ciugud. Foto: ziarulapulum.ro

Comuna Ciugud din judeţul Alba a devenit prima comună din România care are o pistă de biciclete. Noua pistă este lungă de doi kilometri și a fost construită din fonduri europene.

Proiectul european în cadrul căruia a fost construită pista de biciclete are o valoare totală de peste 500.000 de lei, relatează mediafax.ro.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, a anunțat ieri că administraţia locală a finalizat în luna februarie lucrările de amenajare a pistei de biciclete care străbate comuna.

„Prin finalizarea acestui proiect, Ciugudul devine prima comună din România care are pistă pentru biciclişti, lucru cu care nu se pot lăuda deocamdată multe oraşe sau municipii”, a spus Gheorghe Damian.

El a precizat că pista de biciclete este „trasată clar, cromatic şi fizic, aşa cum este normal” și că este „delimitată de spaţiul carosabil”.

Comuna Ciugud se află la aproximativ 10 kilometri din Alba Iulia şi este una din puţinele localităţi din Alba în care a crescut numărul de locuitori. Localitatea s-a dezvoltat imobiliar în ultimii ani datorită apropierii de Alba Iulia, preţul terenurilor fiind mult mai mic decât în municipiu.

Printre proiectele inedite iniţiate în ultimii ani de administraţia locală din Ciugud se numără şi asfaltarea mai multor drumuri de câmp care fac legătura între diferite zone agricole.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Conflictul din Ucraina se oprește duminică, dar rușii au trecut granița cu zeci de tancuri
Călătoriile RATB vor avea prețuri diferite. Dispare tariful unic
„Banii furați sunt banii noștri”. Ce se întâmplă cu averile confiscate de la infractorii români

output_UjjRiO