S-au călcat în picioare pentru mâncare și haine în curtea unui milionar

Cel puțin 27 de oameni, toți femei și copii, au murit și alți 50 au fost răniți, într-o busculadă petrecută în fața casei unui om de afaceri din Bangladesh.

Mii de oameni s-au adunat la reședința lui Shamim Talukdre, patronul unei fabrici de procesare a tutunului, pentru a primi cadouri și îmbrăcăminte oferite gratuit cu ocazia Ramadanului.

Busculada s-a produs ieri dimineață, când oamenii săraci din orașul Mymensingh au încercat să forțeze intrarea în curtea milionarului. În îmbulzeală, 23 de femei și patru copii și-au pierdut viața.

”Aproape două mii de oameni s-au strâns în fața casei omului de afaceri pentru a primi pomană. Este un obicei anual în această perioadă”, au povestit martorii, citați de The Hindu.

Imagini ale dezastrului au fost difuzate de televiziunea națională din Bangladesh. Unii participanți au spus că angajații fabricii de tutun au încercat să îi disperseze pe nevoiași, făcând uz de forță.

”Ne-au bătut foarte tare”, a povestit un bărbat venit să primească ajutor din partea omului de afaceri.

Doctorii spun că bilanțul victimelor ar putea să crească în următoarele ore. Mulți copii sunt grav răniți.

Poliția a arestat opt persoane, printre care se află și omul de afaceri Talukder.

Președintele țării, Abdul Hamid, și-a exprimat regretul pentru tragedia produsă în nordul Bangladeshului, o țară cu o populație de peste 160 de milioane de locuitori, preponderent musulmană.

În timpul Ramadanului, musulmanii cu posibilități financiare sunt obligați să facă donații, oferind hrană și îmbrăcăminte săracilor.

Nu este pentru prima oară când o astfel de tragedie se produce în Bangladesh. În 2002, peste 40 de oameni au murit într-o busculadă similară la o fabrică de confecții din orașul Tangail.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în bănci. Se caută economiști, contabili, manageri, consultanți
eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite