Rezultate excelente la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori. România, locul I pe națiuni

olimpiada balcanică de informatică pentru juniori
Elevii români premiați la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori. Foto: edu.ro

Elevii români participanți la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori din 2015 au cucerit trei medalii de aur şi o medalie de bronz, informează Ministerul Educației și Cercetării Științifice într-un comunicat de presă.

Lotul naţional de informatică (juniori) a cucerit cele 4 medalii la a IX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid, în Macedonia.

Datorită acestui rezultat, echipa României a ocupat şi în acest an locul I în clasamentul pe naţiuni. Competiţia a reunit 38 de concurenţi din 9 ţări.

Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Hărşan şi Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, și de Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udriştoiu (clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), medaliată cu bronz.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ionel-Vasile Pit-Rada (Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Trei medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului
Psiholog: Temele pentru acasă fac mai mult rău decât bine
Ce salarii sunt în Armata Română
eMAG începe Revoluția Prețurilor. Reduceri ca de Black Friday
Locuri de muncă în Anglia. Se caută lucrători în depozite, salarii de peste 1500 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.