Trei medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Elevii români au obţinut două medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Brazilia la Pocos de Caldas, în perioada 12-20 septembrie, informează Ministerul Educației și Cercetării Științifice într-un comunicat de presă.

Medaliile de argint au fost cucerite de Alexandra Dima (clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Dan-Mircea Neagoe (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Tudor-Cristian Cozma (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). Din lot a făcut parte şi Maria Velicu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului au participat 92 de elevi din 23 de ţări.

Aceasta a fost cea de-a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO).

Olimpicii români au revenit în ţară luni, 21 septembrie, ora 17:15, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

19 idei inspirate pentru decorarea pereților cu fotografii de familie
Operațiunea „Monstrul”. Un pește uriaș a fost prins în Cazanele Dunării
Cele mai bune oferte la covoare din această toamnă
Locuri de muncă în Anglia. Se caută lucrători în depozite, salarii de peste 1500 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.