Invenție românească: cutia ce te apără de virușii de pe internet

Bitdifender box, cutia care curăță virușii de pe internet

O echipă de informaticieni români a inventat un sistem care protejează iPad-urile, iPhone-urile și electrocasnicele care funcționează wireless, de viruşii de pe internet.

Românii își propun ca prin acest dispozitiv să revoluţioneze piaţa mondială a tehnologiei, potrivit digi24.ro.

Mai mult, dispozitivul, care arată ca o cutie, poate fi folosit pentru toate electrocasnicele din casă conectate la internet, acesta depistând inclusiv dacă proprietarul este spionat prin camera video a televizorului.

Invenattorii au explicat că decât să fie instalat un antivirus pe fiecare aparat în parte, mai bine este instalat un antivirus la intrarea internetului în casă. Pe baza acestei idei, ei au lansat o cutie care curăţă internetul de viruşi înainte să ajungă pe aparate. Este practic un router wireless cu antivirus inclus.

Cutia este mai mică decât o palmă și este fabricată în Asia şi este destinată în primul rând americanilor, care au până la 55 de aparate în casă conectate la internet. Douăzeci şi una de invenţii sunt în interiorul cutiei, toate brevetate de o echipă de IT-işti români.

Sistemul anunţă apoi pe telefonul utilizatorului dacă vreun aparat electrocasnic din casă este atacat de un virus informatic.

Un astfel de aparat costă 200 de dolari, sumă în care este inclus şi abonamentul pentru un an. Ulterior, licenţa costă câte 100 de dolari pe an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: