Călătoriile RATB vor avea prețuri diferite. Dispare tariful unic

Bucureștenii care vor folosi mijloacele de transport în comun vor plăti tarife diferite, în funcție de zona în care se vor deplasa.

Și asta după ce, la sfârșitul anului trecut, a fost creată o alianță al cărei scop principal este de a elabora un standard național pentru o tarifare zonală în transportul public din România,  după cum relatează b365.ro.

Astfel, pentru București, măsura tarifării diferențiate  este discutată de câteva luni în cadrul Grupului de mobilitate constituit la nivelul Primăriei generale.

Aplicarea ei va fi posibilă însă, abia după ce Autoritatea Metropolitană de Transport București va gestiona și va avea contracte cu RATB, Metrorex și operatorii privați de transport, lucru recomandat de instituțiile europene, însă neaplicat deocamdată de autoritățile din România.

Astfel, bucureștenii nu vor mai plăti un preț unic pe călătorie, cum se întâmplă în prezent, dar, deocamdată, nu s-a stabilit cum va fi împărțit Bucureștiul pe zone și ce tarife vor avea de achitat călătorii.

„În momentul în care validezi biletul, validatorul care știe în ce zona ești, te întreabă în ce zona vrei să ajungi. Dacă vrei în zona 1, apeși zona 1 și te taxează corespunzător. Când treci cu mijlocul de transport în comun dintr-o zonă în altul, sistemul te anunță.  Dacă a intrat în zona 2, cine a plătit pentru zona 2 merge mai departe, iar cine a plătit doar pentru zona 1 coboară sau mai validează o dată pentru a merge în zona 2”, a explicat Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, citat de b365.ro.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_UjjRiO