Premierul Serbiei a fost atacat cu pietre la Srebrenica

Aleksandar Vucici, prim-ministrul Serbiei, a fost lovit în cap cu o piatra în timp ce participa la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica, petrecut în urmă cu 20 de ani.

Premierul sârb venise la Srebrenica, locul unde s-au produs unele dintre cele mai grave acte de genocid din istoria modernă a Europei, pentru a depune o floare la monumentul care comemorează cele peste 6.200 de victime identificate și înhumate în cimitirul memorial.

La un moment dat, mulțimea a început să strige ”Allah Akbar”, iar mai multe pietre au fost aruncate în direcția premierului. Vucici a fost lovit de una dintre pietre. Imediat, agenții care îi asigură protecția l-au înconjurat și liderul de la Belgrad a reușit să părăsească cimitirul.

După plecarea lui Aleksandar Vucic, participații la ceremonie s-au rugat la insistențele unui imam, iar cele 136 de victime recent identificate ale masacrului din 1995 au fost îngropate, scrie Agerpres.

Vucici condamnase recent ”crima monstruoasă” comisă la Srebrenica.

”Nu există cuvinte care să poată fi rostite pentru a exprima tristețea și regretele pentru victime, nici furia față de cei care au comis această crimă monstruoasă”, a precizat Vucici într-o scrisoare deschisă.

În iulie 1995, forțele sârbe bosniace au ucis peste 8.000 de bărbați și băieți musulmani din Srebrenica, cu toate că regiunea era sub protecția ONU.

Mai mulți autori ai acestui masacru, printre care Radovan Karadzici și Ratko Mladici, sunt judecați pentru genocid de Tribunalul penal internațional pentru fosta Iugoslavie.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în bănci. Se caută economiști, contabili, manageri, consultanți
eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite