O primărie vrea să construiască un teren de fotbal în pantă. Înclinația este de 7 metri

FOTO: derJani/Pixabay.com
FOTO: derJani/Pixabay.com

Primăria din Huși a pus la dispoziția unei firme o zonă unde urmează să se construiască un teren de fotbal. Însă constructorii au o problemă. Terenul are o înclinație de peste 7 metri, iar aducerea la același nivel presupune o cheltuială enormă.

Ultima şedinţă de Consiliu Local de la Huşi a scos la iveală o situaţie de un absurd greu de imaginat. Pentru realizarea unei baze sportive în oraş, primăria a identificat un teren unde ar urma să fie construit un teren de fotbal. Proiectantul lucrării a descoperit cu stupoare însă că terenul cu pricina este în pantă. Şi nu vorbim de orice pantă, ci de o diferenţă de nivel de şapte metri şi jumătate.

„Nu am ştiut că e aşa o pantă acolo”, a încercat primarul Ioan Ciupilan să justifice situaţia. Conform calculelor efectuate de specialişti, pentru ca terenul în cauză să poată fi adus la acelaşi nivel, ar fi nevoie de lucrări ce ar costa nu mai puţin de 418.000 de lei.

„Îmi însuşesc eu că am văzut prost acest teren. Alt teren în municipiul Huşi nu am găsit. Avem două variante, una e să nu fim de acord, nu predăm terenul şi investiţia nu începe”, şi-a pus cenuşă în cap  edilul din Huşi, scrie Vremea Nouă.

Te-ar putea interesa și:

Câți metri pătrați are un ar

Câți metri pătrați are un hectar

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.