NASA și Yahoo se bazează pe un soft creat de doi tineri din România

Doi tineri din România au realizat un soft care este folosit de NASA, Yahoo, cât și de departamentul de pompieri din Washington.

Formularele online gândite de cei doi timișoreni sunt au fost completate deja de zeci de milioane de oameni din lumea întreagă, iar proiectul a atras deja o finanțare de un milion de euro.

Tudor Baștea și Florin Cornianu au o poveste foarte interesantă. În urmă cu cinci ani, au decis să își lanseze propria afacere, după ce au renunțat la funcțiile pe care le aveau într-o multinațională, scrie Digi 24.

”Cu timpul, am început să ne dezvoltăm, să gândim mai business-like. Inițial am fost doar eu și Florin, după care am angajat un grup de 3 persoane deci am fost cinci în a doua fază, iar apoi am ajuns la 45 -50”, a poestit Tudor Baștea.

”Avem clienți din peste două sute de țări, într-adevăr majoritatea vorbitoare de limbă engleză. De-a lungul timpului au fost în grădina noastră Hilti, este departamentul de pompieri din Washington, a fost chiar și NASA, Yahoo la un moment dat ne-au folosit formularele”, a completat Florin Cornianu.

Cei doi tineri au primit un milion de euro de la un fond privat de investiții, bani care îi ajută să își dezvolte ideea.

”Munca noastră are un impact și un ecou în lumea întreagă. Facem formulare de toate felurile pe scurt și ajung la oameni de peste tot”, a spus și Alexandra Drăghici, una dintre angajatele firmei.

Până acum, peste 35 de milioane de oameni au completat formularele gândite la Timișoara și folosite de companii din SUA, Canada sau Singapore.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în bănci. Se caută economiști, contabili, manageri, consultanți
eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite