Horia Tecău este campion la Wimbledon!

horia tecău
Horia Tecău. Foto: Captură YouTube

După trei finale pierdute, românul Horia Tecău a reușit azi să câștige turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Românul în vârstă de 30 de ani și partenerul său olandez Jean-Julien Rojer s-au impus în trei seturi scor 7-6 (5), 6-4, 6-4, în fața perechii formate din australianul John Peers şi fratele mai mare al scoțianului Andy Murray, Jamie.

Este abia al doilea succes din istoria tenisului românesc la competiția londoneză, după cel reușit de Ilie Năstase, alături de americanul Jimmy Connors, în 1973.

Spre deosebire de finalele pierdute alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2010, 2011 și 2012, de această dată, constănțeanul a reușit să se impună, pentru prima oară în carieră, într-o finală de Grand Slam. Izbânda este o premieră și pentru olandezul Rojer, care face echipă cu Tecău de un an și jumătate.

Primul set a fost o afacere destul de plicticoasă. Servicii dum-dum și bum-bum au păstrat scorul echilibrat. Perechea româno-olandeză a avut, totuși, șansa de a închide manșa la scorul de 5-4, însă adversarii lor au prelungit suspansul.

În tie-break, Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au impus cu 7-5, după un ultimul punct fabulos, cu patru smash-uri salvate de vorbitorii nativi de limba engleză.

Favoriții locali au mai pierdut o bătălie și în debutul setului secund, când au cedat primul break al meciului. A fost de ajuns pentru Tecău și Rojer. Cei doi au continuat să servească impecabil și au câștigat cu 6-4, apropiindu-se la doar un set de primul lor titlu de Grand Slam.

În setul trei, Tecău și Rojer, cotați cu a patra șansă la câștigarea turneului, și-au făcut din nou viața ușoară pe propriul serviciu. Mai mult, la scorul de 4-4, au reușit break-ul care a decis soarta confruntării.

Cuplul româno-olandez s-a impus în doar o oră și 52 de minute și va împărți un cec de 340.000 de lire sterline și 2.000 de puncte ATP.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în bănci. Se caută economiști, contabili, manageri, consultanți
eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite