Experiment social cu rezultat îngrijorător. Ce ar trebui să învețe copiii imediat

Experiment social Foto: Captură YouTube

În fiecare zi, sute de copii din întreaga lume sunt răpiți, răniți sau uciși de către persoane care le întră în casă cât timp sunt singuri. Un experiment social demonstrează cât de vulnerabili sunt cei mici în fața străinilor.

O educație potrivită poate să îi salveze de multe ori pe cei mici de la a o situație periculoasă, dar este nevoie ca aceștia să fie sfătuiți mai des că nu trebuie să îi primească pe necunoscuți în casă.

Experimentul îngrijorător realizat de către Joey Salads le pune multe semne de întrebare multor părinți care cred că i-au învățat pe copiii lor regulile esențiale pentru ca cei mici să fie în siguranță.

Cu ajutorul părinților, Joey a montat în mai multe case camere video, iar autorul experimentului a început să sună la ușă, iar copiii i-au deschis ușa.

El i-a întrebat dacă părinții sunt acasă și de fiecare dată a primit răspunsul că mama sau tata este la duș. Joey i-a întrebat pe copii dacă este în regulă să intre în casă pentru că este prieten cu părinții, iar copiii au acceptat fără să ezite.

Experimentul demonstrează cât de periculos este ca un copil să aibă încredere în spusele unei persoane care ar putea spune orice pentru a intra într-o casă.

Părinții le-au oferit din nou sfaturi copiilor despre siguranță, iar aceștia au recunoscut faptul că au greșit și au înțeles pericolul la care s-au expus.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea primului român devenit primar în Spania
Premieră medicală în România. Rinichiul cu 3 proprietari a salvat două vieți
Cine este puștiul din România care va juca la Arsenal Londra
Doi tineri iau la pas Țara Moților pentru un documentar special

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.