Povestea primului român devenit primar în Spania

Aurel Truță(centru) Foto: romanul.eu

De aproape 15 ani a plecat din țară pentru a oferi un viitor mai bun familiei ale, iar de curând se poate lăuda cu un lucru la care alți români nici nu visează: a devenit primul român primar în Spania.

Aurel Truță are 39 de ani și a lucrat în agricultură, în restaurante și în construcții, înainte să fie îndemnat să candideze pe lista Partidului Popular spaniol din Paramo de Boedo, o comună cu mai puțin de o sută de suflete, din provincia Palencia.

În ultimii 8 ani, bărbatul a realizat mai multe lucrări în regiune, iar localnicii i-au apreciat munca foarte bună pe care o depune alături de angajații săi.

Aurel Truță este din Alba Iulia, iar înainte să se stabilească în provincia Palencia, a mai locuit și în Benidorm și Alcalá de Henares, unde a condus un bar pe care l-a numit „Apulum”.

„Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge primar în Paramo de Boedo, dar am primit propunerea de a conduce lista PP-ului cu puțin timp înainte de prezentarea candidaturilor pentru alegerile locale”, a declarat Aurel Truță pentru „Românul din Spania”.

Sprijinit de către soția Mirela și de către fetița de 6 ani, Aurel Truță a reușit un lucru pe care până acum niciun român nu l-a atins.

„Nu am făcut campanie deloc, dar am vorbit cu oamenii din localitate. Am primit 53 de voturi din 81 și majoritatea provin de la localnici. M-au votat spaniolii pentru că in comună nu locuiesc alți români. Sunt înregistrați câțiva români, dar în realitate trăiesc în alte localități. Un român, coleg de-al meu, ar fi trebuit să voteze, dar printr-o eroare informatică nu a fost trecut în registrul electoral”, a mai spus primarul.

„Imaginea românilor din regiunea Palencia este mai bună acolo unde suntem cunoscuți personal, dar existau și aici prejudecăți cu privire la compatrioții noștri. Cu timpul însă, toată lumea a început să ne cunoască și să vadă realitatea. Avem de gând să reabilităm rețeaua de alimentare cu apă și parcurile pentru copii, precum și edificiile primăriei. Bugetul nu este foarte mare, dar avem sprijinul guvernului provinciei”, a explicat el.

Aurel Truță nu primește salariu, însă acest lucru nu îl împiedică să își dorească să schimbe soarta a celor 98 de locuitori din comuna Parama de Boedo.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai vechi european, descoperit în România
Descoperire de excepție în România: „Fiara teribilă” de acum 7 milioane de ani

Afacere românească de milioane de euro. Ciocolata de casă a ajuns în toată Europa
Aur, argint și bronz pentru România la Jocurile Europene de la Baku!
Nunți de poveste în 70 de țări. Cum au fost primiți tinerii în România

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.