Brânza de burduf cu arome, rețeta unei ciobănițe de relansare a afacerii

O ciobăniță din Turda face brânză de burduf, inspirată de gusturile  sortimentelor franțuzești.

Corina Pasc deține o mică fermă oi de unde își asigură laptele necesar preparării brânzei de burduf, pe care o face cu diferite arome precum ceapă, ardei sau busuioc.

“De mai bine de 40 de ani, părinții mei sunt crescători de oi în zona Turda, în județul Cluj. Au avut mereu turmă doar cu ovine din rasa Țurcană Românească, iar tatăl meu, Vasile Pasc, a fost ani de zile cel mai mare crescător de berbecuți de preselecție din Transilvania. Din păcate, de câteva luni bune, ne-a părăsit și noi suntem cei care încercăm să ducem mai departe moștenirea pe care am primit-o de la el. Este mult de muncă într-o stână, acesta este și motivul pentru care din 1.000 de oi cât ne-a lăsat tata, acum mergem către reducerea efectivului de ovine, pentru că îmi este tare greu să fac față de una singură”, a declarat crescătoarea de oi Corina Pasc, pentru agrointel.ro.

Rețeta de bază aparține mamei sale, care face astfel de brânză de 50 de ani. Pe lângă brânza tradițională de burduf, Corina Pasc a venit cu o serie de rețete noi, inspirate din cele franțuzești, care au relansat afacerea familie.

Francezii “au cel puțin 20 de sortimente de amestecuri, cu precădere la brânza de capră. Ei folosesc alune, nuci, ierburi aromatice, în schimb, eu m-am gândit că românul mănâncă brânză cu ceapă și cu slănină, cu puțin ardei și cu ceva aromat: busuioc. Așa au luat naștere brânzeturile noastre speciale. Acesta este al treilea an de când vin cu aceste specialități la piață”, a povestit crescătoarea de oi.

În ceea ce privește cantitatea de brânză obținută, Corina Pasc a spus că până în luna august face 50-60 de kilograme de brânză pe zi, iar din septembrie producția se reduce considerabil.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Portret de familie. Când tatăl stă în capul mesei, iar copilul sub ea
Muzeu roman, înființat cu fonduri europene
Spital pentru copii, renovat cu ajutorul voluntarilor

Un adolescent a devenit erou național datorită curajului său
Geniu, la 13 ani. Cel mai tânăr masterand din Europa este din România
5 porți de vis pentru grădina ta. Le poți construi singur, din lemn, piatră sau fier
13 obiceiuri culinare care te dau de gol că ești român
Inspectorii de la ANAF, huiduiți în Vama Veche