Cel mai prost polițist din România

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Un polițist de la postul din Filipeștii de Pădure, din județul Prahova, ar fi sunat la numărul de urgență 112, pentru că era agresat de soție. E o informație aflată „pe surse”, dată de ziarulincomod.ro și preluată de majoritatea marilor site-uri de știri.

A fost știrea care a aprins grătarele de comentarii pe Facebook. S-a aruncat cu mici și muștar în polițistul „slab” și a fost tăiat pe viață de pe lista mondială a bărbaților alături de care ar mai vrea unii să bea o Norocoasă la 3 litri.

Au tăbărât cu ironii, pe Facebook, femei și bărbați, tineri și bunici, cumetri, nași, fini și doamne cu flori la poza de profil. A fost distracție, un adevărat festival al celor care cred în principiul „unde dau eu un like, crește!”.

Într-o țară cu oameni educați asta nu era o știre. Iar într-o țară care luptă cu violența în familie, știrea ar fi fost alta, iar adevăratul polițist slab ar fi fost „sursa”. Prin urmare, adevărata știre este că un polițist din județul Prahova s-a gândit că e o informație importantă pentru presă și de râsul unei țări faptul că un coleg s-a comportat cum ar trebui să se comporte orice persoană civilizată, nu a ripostat la violența soției și a sunat la numărul de urgență ca să rezolve situația.

Deci Poliția Română ar trebui să-și felicite angajatul pentru reacția sa și să-l dea exemplu printre bărbații din România. Iar „prostul”, așa cum l-au numit unii pe Facebook pe polițist, e în altă parte. Și în ei.

Reacțiile la acest subiect arată că suntem încă foarte departe de a înțelege ce înseamnă violența în familie. Sigur, majoritatea victimelor în România sunt femei, însă prin reacția exemplară a polițistului nu am mai avut încă un caz trecut în statistica neagră.

În 2018, în jur de 18.000 de femei lovite de bărbați au raportat la poliție că au fost agresate. E vorba doar despre cele care au avut curaj să meargă la poliție, pentru că mult mai multe nu fac asta. Tot în România, potrivit dor.ro, 30% dintre femei spun că au fost afectate de violența fizică sau sexuală la un moment dat în viață.

FOTO: geralt/Pixabay.com