Cel mai greu sudoku din lume. Un joc pentru o minte sclipitoare

O grilă de sudoku propusă de un matematician nordic promite să fie cea mai grea din lume.

De obicei, dificultatea unui sudoku este marcată, în revistele de jocuri, cu stele de la 1 (grile uşoare) la 5 (grile dificile).

„Acesta ar fi undeva la 11 stele”, apreciază Arto Inkala, creatorul grilei pe care v-o prezentăm în imaginea de mai jos.

Grila lui Inkala este considerată un adevărat Everest al jocurilor numerice, numai minţile cele mai ascuţite având şanse să o rezolve.

Sudoku este un joc cu reguli extrem de simple: pe fiecare linie verticală, pe fiecare linie orizontală şi în fiecare grup de 3X3 căsuţe cifrele de la 1 la 9 trebuie să apară o singură dată.

cel mai greu sudoku din lume
Inkala spune că jucătorii care se încumetă la această grilă trebuie, la un moment dat, să gândească 10 mutări în avans, pentru a plasa cifra potrivită în grilă.

Dacă pur şi simplu vi se pare că această grilă sudoku este prea grea, puteţi găsi răspunsul aici.

Recomandările editorilor GreatNews, pentru iubitorii de jocuri logice:

O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni
Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte
TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți aflaTest de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.