Inspectorii de la ANAF, huiduiți în Vama Veche

inspectorii de la ANAF
Inspectorii de la ANAF, huiduiți în Vama Veche Foto: captură Digi24

Inspectorii de la ANAF care au plecat la mare de 1 mai pentru a descoperi toate neregulile de pe litoral au fost întâmpinați cu ostilitate de către turiști.

Pentru vacanța de 1 mai, aproape 200 de inspectori antifraudă au plecat pe litoral ca să se asigure că angajații localurilor emit bonuri fiscale la terase, restaurante, hoteluri și chioșcuri.

În cea mai boemă stațiune a litoralului românesc, Vama Veche, inspectorii de la ANAF au mers ca să controleze dacă patronii dau bonuri fiscale pentru consumație și pentru bacșiș, iar vamaioții au reacționat imediat.

Unii s-au enervat atât de tare, încât au început să arunce cu pietre într-o mașină a angajaților ANAF. Ironici, mai mulți turiști i-au întrebat pe inspectori dacă pot face o poză împreună, dar s-au lovit de un nu categoric din parte acestora.

Turiştii au continuat ironiile şi au pus între ştergătoarele maşinilor ANAF bonuri fiscale. „Să meargă domnii de la ANAF şi la toaletele publice, să întrebe şi acolo dacă se emite bon fiscal”, a spus un turist pentru Digi 24.

Mai mult decât atât, unii tineri veniți pe litoral ca să se distreze au fost atât de deranjați de prezența inspectorilor, încât au devenit violenți.

„S-a înregistrat şi un incident în care o persoană a spart parbrizul unei maşini ANAF. În acest caz se vor sesiza organele de urmărire penală, aceste persoane riscând până la 2 ani de închisoare”, a declarat Alexandru Cristea, purtător de cuvânt al ANAF.
Cu toate acestea, inspectorii de la ANAF își vor continua activitatea și în zilele următoare și niciun loc de pe litoral nu va rămâne neverificat, mai ales că emiterea bonurilor fiscale pentru bacșiș obligatorie de la 1 mai reprezintă încă o noutate pentru angajații restaurantelor, dar și pentru turiști.

Recomandările editorilor GreatNews:

13 obiceiuri culinare care te dau de gol că ești român
Opriți grătarele! Iată două filmulețe speciale pentru 1 Mai
Câtă bere vor bea românii de 1 Mai

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.