Bianca Răzor, o româncă rapidă. A cucerit aurul european de tineret și a bătut recordul

Tânăra atletă Bianca Răzor a alergat splendid în proba de 400 de metri la Europenele de tineret de la Tallinn, stabilind și un nou record continental al probei.

Românca a încheiat cursa în 51,31 secunde, fiind mai rapidă cu două zecimi decât rusoaica Ekaterina Renjina, care a obținut argintul. Pe locul trei s-a clasat poloneza Patricja Wyciszkiewicz.

Clujeanca Bianca Răzor, în vârstă de 21 de ani, este una dintre cele mai promițătoare atlete ale României. Ea a reușit ieri un finiș splendid, accelerând pe ultima linie dreaptă a turului de pistă. Este a doua medalie de aur importantă din cariera Biancăi, după cea câștigată tot la Tallinn, dar la Europenele de juniori din 2011.

Bianca Răzor are în palmares și o medalie de Argint la Jocurile Olimpice pentru tineret din 2010, găzduite în Singapore, dar și un bronz la Mondialele de juniori de la Moncton, în Canada, tot în 2010.

Atletismul românesc, care a înregistrat o scădere drastică a rezultatelor în ultimii ani, pare să dea semne de revenire.

În capitala Estoniei, delegația tricoloră a mai obținut un aur, prin Alin Firfirică, la aruncarea discului, și un argint, prin Elena Panțuroiu, la triplusalt.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în bănci. Se caută economiști, contabili, manageri, consultanți
eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Job-uri pe vase de croazieră. Masa și cazarea sunt gratuite