ZOE, cel mai ieftin autoturism electric, la vânzare în România

Renault a lansat ZOE și în România

Producătorul auto Renault a lansat pe piața din România, modelul ZOE, un autoturism 100% electric, cu un preț de listă ce pornește de la 16.855 euro, fără TVA.

Cu o autonomie crescută, pe parcursul proiectării modelului ZOE s-au depus peste 60 de brevete de inovații.

Motorul electric sincron cu rotor bobinat, cu o putere de 65 kW, furnizează instantaneu cuplul maxim de 220 Nm.

Cu o arie de acțiune care variază între 100 km şi 150 km în funcţie de stilul de condus şi de condiţiile meteo, Renault ZOE are cea mai ridicată autonomie din categoria sa, susține producătorul.

Performanță este posibilă datorită sistemului „Range OptimiZEr” care echipează toate versiunile Renault ZOE și care regrupează trei inovaţii tehnice, respectiv sistemul de recuperare a energiei la frânare, pompa de căldură ce oferă un confort termic crescut în interior, păstrând autonomia vehiculului și anvelopele EnergyTM E-V, o inovaţie dezvoltată de Renault şi Michelin, notată cu calificativul maxim A, pentru rezistenţă la rulare aderentă pe sol umed.

„ZOE înglobează expertiza tehnologică Renault Zero Emissions într-un produs de serie accesibil și 100% electric(…). Începând de astăzi, modelul completează gama Renault Z.E. în România alături de Kangoo Z.E. și Twizy”, a declarat Ionut Gheorghe, director de marketing Renault România.

În ceea ce priește gradul de siguranță al noului model Renaul, ZOE a obținut 5 stele la testele internaționale EuroNCAP, și totodată punctajul maxim pentru siguranța pietonilor.

În România, Renault ZOE este disponibil în două versiuni, respectiv ZEN și LIFE. Prețurile de lista pornesc de la 16.855 euro (fără TVA) pentru versiunea LIFE și 17.742 euro pentru versiunea ZEN, la care se adaugă costul lunar de închiriere al bateriei, care pornește de la 79 euro.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: