Suvenirurile chinezești au invadat Cimitirul Vesel de la Săpânța

suveniruri chinezești la Cimitirul Vesel de la Săpânța

Tot mai multe obiecte chinezești vândute pe post de suveniruri fac concurență celor tradiționale pe care le cumpără turiștii care ajung în Maramureș.

De exemplu, turiștii care vizitează Cimitirul Vesel din Săpânța cumpără de cele mai multe ori obiecte realizate în China, decât pe cele realizate de meșterii români.

Și asta pentru că sute de produse chinezești, precum păpuși matrioska, fluiere și pocnitori se găsesc la vânzare pe mesele comercianților, potrivit stirileprotv.ro.

Există însă și turiști care vor să cumpere cu orice preț obiecte tradiționale realizate de localnici.

Printre ei se numără Doreen din Noua Zeelanda și prietena ei, din Austria, care au ajuns în România în urmă cu câteva zile, și au făcut un popas la Săpânța. Au fost în culmea fericirii când au găsit o față de masă realizată manual de femeile din zonă.

„Am venit să vedem Cimitirul Vesel. Vrem doar lucruri românești și prietena mea a cumpărat suveniruri. Nu am cumpărat nimic din China, numai lucruri tradiționale”, a spus Doreen.

Invazia suvenirurilor chinezești este observată și de turiștii români.

„Spre uimirea mea suvenirurile tradiționale românești au cam dispărut odată cu timpul. Se pare că marea majoritate au inscripționat într-un colț sau pe spatele lor fabricat în China, din păcate”, a spus Marius Bucur, un alt turist aflat în zonă.

Cu toate acestea, turiștii străini preferă suvenirurile realizate local și aleg, de cele mai multe ori, din produse precum haine și traiste tradiționale croite și cusute manual, dar și covoare lucrate la război. Prețurile unor astfel de obiecte românești încep de la 20 de lei și ajung până la o mie de lei.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Muzeul Consumatorului Comunist. În ce oraș poate fi vizitat

Joburi pentru studenți în Grecia. Salariile nete ajung la 700 de euro
Reduceri la scutece pentru copii la eMag. Care sunt cele mai bune oferte
Țările în care elevii conduc școlile