Vremea se schimbă radical. Ce ne așteaptă în zilele următoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis de ieri o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în toață țara. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea chiar și cu 10-15 grade Celsius în unele locuri.

Vremea ploioasă va pune stăpânire pe toată țara. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor avea aspect de vijelie.

La început aceste fenomene meteorologice vor fi în Banat și Oltenia, apoi și în celalalte regiuni.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în 24 de ore se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20 de litri pe metru pătrat și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte, vor fi 35 – 40 de litri pe metru pătrat. Local vor fi și căderi de grindină.

La mare, manifestările de instabilitate atmosferică vor apărea în noaptea de luni spre marți.

Meteorologii spun că nu există semne de caniculă până pe data de 25 august. Vremea va intra într-un proces accentuat de răcire în zilele următoare, cu temperaturi maxime ce nu vor depăși 26 de grade Celsius, mult sub cele normale pentru această perioadă, și va ploua în întreaga țară.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.