Unic în România. Localitatea cu stâlpi de iluminat în mijlocul șoselei

FOTO: glasul-hd.ro
FOTO: glasul-hd.ro

În urmă cu câțiva ani, sătenii din Târsa, una dintre cele mai izolate localități din județul Hunedoara, au primit vestea că vor avea un drum de legătură nou, din asfalt.

Lucrările au început, însă cei care au mers pe noul drum au avut o mare supriză. La un moment dat, în mijlocul drumului apar doi stâlpi de lemn, situați la 100 de metri unul de celălalt.

„Nu ştiu cum de s-a ajuns la situaţia asta. Noroc că oamenii au destul loc să treacă pe lângă stâlp cu căruţa cu fân. Mai e de lucru la DJ 668 A pentru că avem peste 500 de familii care au nevoie de el. O să facem diligenţele necesare şi pentru continuarea lucrărilor la drum, dar şi pentru mutarea stâlpilor”, a spus primarul comunei Boşorod, Ioan Grecu, pentru glasul-hd.ro.

O situație asemănătoare este și în satul Tonciu, din județul Mureș. Aici s-a făcut un teren sintetic, însă în care a fost cuprins și un copac. Reprezentanții primăriei Fărăgău spun că nu au putut să taie stejarul pentru că nu i-au lăsat localnicii și „popa” întrucât îl consideră un reper și un simbol al Tonciului.

Autoritățile mai spun și că n-au avut un alt teren, iar în laterale nu au putut să se extindă, pentru a evita stejarul, întrucât în stânga e un teren privat, iar în dreapta e dispensarul.

Primarul comunei spune că s-a gândit deja la o soluție ca amatorii de fotbal să nu se accidenteze din cauza stejarului. Mai exact, vrea să monteze în jurul copacului mai multe „amortizoare” ca un eventual impact cu stejarul să nu fie puternic și se întâmple accidente.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.