Un tânăr orb cucerește lumea cu picturile sale

Foto: Facebook John Bramblitt


Atunci când și-a pierdut vederea, acum 13 ani, un tânăr a crezut că viața i s-a sfârșit și că nu mai are niciun rost pe lume, dar a descoperit că poate face un lucru incredibil, să picteze din amintiri.

Câteva complicații cauzate de epilepsie i-au schimbat definitiv viața lui John Bramblitt din Texas, Statele Unite, care a orbit complet și a căzut într-o puternică depresie. Atunci și-a dat seama că își poate aminti detalii din perioada în care putea să vadă și a început să le pună pe hârtie. Apropiații au realizat atunci cât de talentat este John în ciuda handicapului său și l-au încurajat să continue.

El le-a urmat sfatul, iar de 13 ani realizează adevărate opere de artă, cu detalii uimitoare. Și în viața de familie norocul i-a surâs și a cunoscut o tânără cu care s-a căsătorit și cu care are un fiu, iar din când în când îi pictează și pe ei, chiar dacă nu a putut să le vadă chipul niciodată.

Liniile largi și amintirile sunt metodele pe care le urmează pentru un tablou de succes, iar în timpul liber le dă sfaturi tinerilor pasionați de desen ca să își adapteze stilul cu ajutorul unor tehnici neconvenționale, pe care și el le folosește.

Recomandările editorilor GreatNews:

Strigătul disperat al românilor exasperați de imunitatea politicienilor: „Ăștia ce sunt, extratereștri?”

Românii se revoltă împotriva imunității. Proteste în stradă după votul care l-a salvat pe Șova

Descoperire ca în filme. Ce a găsit un băiețel în lacul în care pescuia

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.