Românii se revoltă împotriva imunității. Proteste în stradă după votul care l-a salvat pe Șova

proteste
Foto: Andreea Dogar

Peste 1.000 de persoane au anunțat că vor ieși în stradă în această seară ca să protesteze împotriva imunității parlamentare care îi protejează pe deputați și pe senatori atunci când au probleme cu legea.

Începând din această după-amiază, când senatorul Dan Șova a fost salvat de colegii din Senat care au respins cererea de încuviințare a arestării preventive propuse de DNA, sute de oameni au anunțat că vor participa la două proteste organizate în București și în Cluj-Napoca.

Protestul din București este programat să înceapă la ora 18:00 în Piața Universității. Până acum, peste 500 de persoane au anunțat că vor participa la miting.

„Militam pentru menținerea imunității doar pentru declarații politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem astăzi la ora 18 în Piata Universității din București! UPDATE: Dan Șova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să își bată joc de popor și de justiție, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieșit în noiembrie! Timpul este scurt, invitați prieteni la eveniment!”, se arată în descrierea evenimentului de pe pagina de Facebook asociată.

Și clujenii au anunțat că vor ieși în stradă în această seară, începând cu ora 18:00, în Piața Unirii din oraș. Deocamdată, peste 850 de oameni au anunțat că vor participa.

Astăzi, senatorul PSD Dan Șova a fost scăpat de colegii din Senat de arestare preventivă, după ce aceștia au votat împotriva cererii Direcției Naționale Anticorupție. Dan Șova și-a început discursul la tribună spunând că a început ziua la Grupul de rugăciune și le-a urat colegilor săi gânduri bune de Buna Vestire: „Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi!”.

În plus, senatorul PSD Florentina Jipa l-a dat cu mir pe Dan Şova pe încheieturile mâinilor, pe frunte şi pe cap. Chestionat despre gestul colegei de partid, Șova a răspuns că a fost un gest prietenesc și foarte frumos.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șova a scăpat de cătușe cu mir și rugăciune. Azi, Dumnezeu a fost senator
Politicienii și Dumnezeu. Cum îl descoperă brusc pe Cel de Sus când ajung în fața justiției
În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.