Un pensionar dă lecții primarilor: A înfrumusețat două străzi și blocul în care locuiește

Un pensionar din Motru a plantat peste o mie de trandafiri și lilieci pe două străzi din jurul blocului în care locuiește, a vopsit 16 bănci în tricolor și a colorat o parte a fațadei blocului cenușiu.

Petre Ciolacu a lucrat 30 de ani în mină și a ieșit la pensie în urmă cu doi ani. Potrivit Digi24, fostul miner a cumpărat florile și vopsea din pensia sa.

„Flori puse, am 600 de trandafiri puşi, nu se implică nimeni. O mie şi ceva de flori, le ud, au fost două luni de zile secetă, au venit ăştia de la primărie şi au trimis o aia în spate, au trimis o cisternă, şi i-am rugat să vină şi auzi, să le dau motorină să vină să ude florile. Păi stai, mă, că e pentru noi, pentru toţi”, a declarat pensionarul Petre Ciolacu, pentru Digi 24.

Vecinii spun că datorită lucrărilor pe care Petre Ciolacu le-a făcut, străzile ar trebui să se numească „Aleea Trandafirilor”.

Primăria Motru alocă în fiecare an în jur de 80 de mii de lei pentru îmfrumusețarea orașului, însă aceștia ar ajunge doar pentru zona centrală.

„Noi, oricum, în fiecare primăvară alocăm o anumită sumă de bani pentru că avem un program de înfrumuseţare a oraşului, dar, după cum ştiţi, banii nu sunt niciodată destui şi atunci nu putem să prindem toate zonele oraşului”, a declarat vicerpimarul din Motru, Tudor Dobrică, pentru Digi24.

Reprezentanții primăriei spun că se gândesc să-i scutească de taxe și impozite locale pe cei care fac astfel de lucrări pentru comunitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fabrică Airbus într-un mic oraș din România
Cum arată primul complex balnear de 5 stele din România
Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 1.000 de lei mai mici
Locuri de muncă la Penny, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile de la Penny

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.