Un oraș din România vrea să revoluționeze depozitarea gunoiului. Ce se întâmplă cu pubelele

Firma de salubritate care se ocupă de colectarea gunoiului în Oradea vrea să implementeze un nou sistem de gestionare și depozitare a deșeurilor. Mai exact, pubelele vor fi îngropate în pământ, informează digi24.ro.

Pentru început, vor fi construite 10 astfel de incinte de probă.

Noul sistem pentru depozitatea gunoiului din Oradea ar putea ajuta și din punct de vedere estetic. Fiind îngropate în pământ, vor avea mai multe avantaje, sunt de părere specialiștii firmei de salubritate: va fi eliminat mirosul din zona unde vor fi îngropate, iar aspectul orașului va fi îmbunătățit, mai notează digi24.ro.

Noile incinte în care va fi colectat gunoiul vor fi amenajate în cursul acestui an. Costurile vor fi acoperite din fondurile firmei de salubritate. Cele 10 incinte vor costa aproximativ 120.000 de euro.

Primul oraș inteligent din România

Recent, Primăria Oradea a anunțat că şi-a propus să trasforme oraşul în primul oraș inteligent din România. Conceptul de „oraş inteligent” presupune ca instituţile publice – şcoli, spitale, finanțe, transport, siguranţă sau iluminat public – să fie toate interconectate pe o platformă de internet.

Astfel, locuitorii nu vor mai trebui să facă o mulțime de drumuri de la o instituţie la alta și să aștepte la ghișee – ei vor putea să facă multe operaţiuni online, de la plata parcării sau a impozitelor până la programări la medic.

Până acum, Primăria Oradea a lansat deja online sistemul de plată a taxelor și a impozitelor, precum și plata parcărilor prin SMS.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

10 sate de poveste din Europa pe care trebuie să le vizitezi
Un mic oraș din România, în topul celor mai frumoase din lume
TEST online cu 10 întrebări. Cât de bine cunoști limba română

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.