Un meșter sticlar din Turda a inventat paharul îndrăgostiților

pahare din sticlă
Foto: Dana Robinson via Wikimedia Commons

Un meșter din Turda creează din sticlă orice decoraţiune pe care şi-o imaginează clienţii săi. Bărbatul este mândru în special de invenţiile sale care se vând foarte bine şi în Occident: paharul de vin cu pai şi paharul îndrăgostiţilor, relatează digi24.ro.

Paharul îndrăgostiţilor este creația meşterului Mircea Sin, din Turda. Pentru că cererea e mare, el face sute astfel de obiecte în fiecare lună. Toate sunt realizate din baghete şi din tuburi de sticlă termorezistentă, pe care meşterul le comandă din Germania.

„Paharele cu două paie, pahare cu un pai, văzuţe pot să fac, cu lănţişor, cu floricele aplicate, cu picătură de sticlă care curge”, spune Mircea Sin.

Meşterul a învăţat meseria în tinereţe şi a lucrat aproape toată viaţa la renumita fabrica de sticlă din Turda. După ce a ieşit la pensie nu a putut să stea deoparte de lucrul cu sticla. Singurul său regret este că astfel de meserii tind să se piardă.

„În paralel cu munca de producţie mai făceam câte ceva, ne mai jucam cu tot felul de chestii mărunte. Secţia la care am lucrat eu este terminata, nu mai lcurează nimeni, e distrusă total. Îmi pare foarte rău că nu mai avem la cine preda ştafeta”, afirmă el.


Fiul său, Ion Sin, îl ajută să îşi promoveze produsele: „Am luat multe produse pe care le-am vândut mai departe prietenilor şi colegilor. Feedback-ul a fost unul foarte, foarte pozitiv pentru că, după cum aţi văzut şi dumneavoastră au un aspect foarte plăcut, un design deosebit. Mai ales acum de Crăciun au crescut comenzile”.

După cinci ani de când a deschis atelierul, meşterul sticlar primeşte acum sute de comenzi în fiecare lună atât din ţară, cât şi din străinătate. Cele mai vândute sunt paharele. Cel cu pai costă 10 lei, iar paharul îndrăgostiţilor 12 lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Palatul Cotroceni, după Traian Băsescu: Mobilier vechi, covoare înflorate și miros de hotel comunist
România ar putea avea un Cartier al Justiţiei
Biblioteca din scara blocului, ideea unui tânăr din Cluj