Un bărbat a fost amendat pentru că a circulat cu un „bilet parfumat”

FOTO: Stiridecluj.ro
FOTO: Stiridecluj.ro

Un clujean a fost amedat cu 150 de lei de controlorii companiei de transport în comun pentru că a circulat cu „un bilet parfumat”.

„Clientul meu fost depistat în 23 mai, într-un mijloc de transport al Companiei de Transport Public Cluj, dat jos pe motiv că biletul nu era în regulă. Pe procesul verbal, controlorul a scris că a călătorit cu un bilet parfumat și că aplică prevederile HCL 747/2004, art. 2”, le-a declarat avocatul călătorului, jurnaliștilor de la stiridecluj.ro.

De asemenea, controlorul a scris pe procesul verbal că nu există martori, iar clujeanul a decis să conteste amenda în instanță și să ceară anularea ei. De fapt, expresia „bilet parfumat” este un jargon pe care îl folosesc controlorii pentru biletele șterse și refolosite.

„Bilet parfumat – nu există așa ceva în HCL. Acolo scrie că publicul călător are obligația de a composta când urcă în autobuz și că este interzisă călătoria fără legitimație, dar nu se spune că pentru că ai bilet parfumat ești amendat cu 150 de lei.

Dacă a scris că este amendat pentru bilet parfumat, atunci trebuie să fie o astfel de prevedere și în lege. Când ai condus fără centură, scrie „Amendat pentru că a condus fără centură”, iar acest lucru apare în Codul rutier”, a mai spus avocatul, pentru stiridecluj.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.