Un asteroid, numit după cea mai tânără câștigătoare a Premiului Nobel

Asteroid Foto: en.wikipedia.org

Un asteroid descoperit în urmă cu cinci ani a primit un nume neobișnuit, dar cu o mare semnificație pentru toți cei care își doresc pacea în lume.

Cercetătoarea Amy Mainzer, astrofizician la Agenția Spațială Americană, a descoperit un asteroid în anul 2010, pe care l-a numit atunci 316201. La cinci ani de la această descoperire, cercetătoarea a propus ca asteroidul să primească numele Malala, după tânăra care anul trecut a primit premiul Nobel pentru pace.

Malala Yousafzai a devenit cunoscută pentru lupta sa împotriva exploatării copiilor şi tinerilor şi pentru dreptul acestora la educaţie şi a devenit un simbol după ce a fost împuşcată în cap de talibani.

Situat în centura principală de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, asteroidul Malala orbitează în jurul Soarelui o dată la cinci ani şi jumătate, potrivit bbc.co.uk.

Malala, la Strasbourg Foto: en.wikipedia.org
Malala, la Strasbourg Foto: en.wikipedia.org

Amy Mainzer și-a motivat alegereaa și spus că şi-a dorit ca acest lucru să fie „o sursă de inspiraţie pentru femeile tinere”.

„Avem nevoie cu disperare de forţa intelectuală a tuturor oamenilor inteligenţi pentru a rezolva unele dintre problemele cele mai dificile ale omenirii şi nu ne putem permite să respingem jumătate din populaţia lumii”, a mai spus aceasta.

Adolescenta Malala Yousefzai a devenit cunoscută în 2012, atunci când și-a cerut dreptul la o viață liberă și la educație, după ce talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan. Cererea ei a fost răzbunată cu un atac, în urma căruia aproape că și-a pierdut viața. În timp ce se întorcea de la școală, Malala a fost împușcată în cap, dar a supraviețuit și a ajuns în Statele Unite ale Americii. Ea a devenit atunci un simbol al protestului paşnic şi cea mai tânără favorită la premiul Nobel pentru pace.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte
Filmuleţul momentului. Un grup de norvegience frumoase îşi apără agricultura
TOP 10. Cele mai frumoase imagini cu Universul

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.