Tramvaie și autobuze pictate superb de tineri voluntari, într-un oraș din România

tramvai
Tramvai pictat de voluntari. Foto: Captură Digi24

Regia de transport din Iași nu-şi permite să modernizeze tramvaiele și autobuzele din oraș, aşa că sarcina a fost preluată de un grup de artiști voluntari. Tinerii au găsit sponsori şi au început să picteze mijloacele de transport în comun: în viitor ei au de gând să picteze toate autobuzele şi tramvaiele din Iași, relatează digi24.ro.

Voluntarii au vopsit mai întâi un tramvai roşu construit în 1959, care a fost adus din Germania în Iaşi în anul 2003. Acum este albastru, iar pe laterale este împodobit cu figurile a 16 personalităţi ieşene din domeniul literaturii, printre care Mihai Eminescu, Veronica Micle, Ion Creangă, Costachi Negruzzi sau Mihai Ursachi.

„Portretele sunt însoţite de semnăturile acestor personalităţi”, a explicat Silviu Teodor Stanciu, iniţiatorul proiectului, pentru postul de televiziune.

În proiect s-au implicat elevi şi studenţi care doresc să vadă o schimbare în oraşul lor.

Regia de transport din Iaşi este în insolvenţă pentru o datorie de aproape 200 de milioane de lei şi nu-şi permite să facă modernizări, mai notează digi24.ro.

În parcul auto al regiei de transport sunt acum 260 de tramvaie şi autobuze vechi, toate aduse la mâna a doua din Germania sau primite ca donaţie din Elveţia. Până acum, voluntarii au vopsit pe exterior şi au reabilitat interioarele a cinci mijloace de transport în comun. Tinerii vor să recondiţioneze întregul parc auto al regiei de transport.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Se lucrează la un tramvai 100% românesc
Decizie în premieră în lupta şoferilor cu autorităţile care nu repară drumurile proaste
Șofer rămas fără permis pentru că a trecut pe roșu, deși camera de bord arată cu totul altceva
Reduceri eMAG la produse resigiliate. Prețuri mai mici cu aproape 90%
Locuri de muncă la Lidl, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile de la Lidl

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.