Se lucrează la un tramvai 100% românesc

Imperio este un tramvai la care s-a lucrat alături de Siemens FOTO: Livearad.ro
Imperio este un tramvai la care s-a lucrat alături de Siemens FOTO: Livearad.ro

Fabrica Astra Vagoane Călători Arad a anunțat că pregătește un tramvai conceput doar în România, care nu va mai depinde de Siemens, compania parteneră în fabricarea modelului Imperio.

„Lucrăm în prezent la un tramvai dezvoltat de Astra, prin colectivul nostru de proiectare, prin colectivul nostru de cercetare. Dezvoltăm acest proiect ca să nu mai depindem de partenerul extern (n.r. Siemens). Pentru că la orice licitaţie pe care o câştigi internaţional ai nişte condiţii pe care ţi le pune partenerul. Cu alte cuvinte, nu eşti independent”, a declarat directorul de marketing al Astra Vagoane Călători, Adrian Paraschiv, potrivit Ziarul de Iași.

Deocamdată nu au fost date și alte detalii despre tramvaiul românesc și nici o dată când acesta va fi gata și scos pe piață la vânzare.

Cei de la Uzinele Roman Brașov, care au produs un autobuz 100% românesc, Urban Crosstown, s-au plâns că nicio companie de transport public nu a fost interesată de mașina lor, cu toate că era mult mai ieftină.

Autobuzul nu va mai apărea pe linia de producție pentru că proiectul a expirat deja.

„Am avea nevoie de o altă omologare, de o altă linie de producţie pentru motor, pentru că acum ni se impun normele EURO 6. Nu are sens, mai ales că nu avem comenzi. Autobuzul românesc s-a dovedit un eşec. Nimeni din ţară nu ne-a vrut. (…) Probabil că i-a speriat preţul. Adevărul e că preţul de catalog era de 120.000 de euro, cu aer condiţionat.

Înţeleg că, acum câţiva ani, în Bucureşti s-au cumpărat autobuze cu 180.000 de euro fără aer condiţionat. Eram prea scumpi, ce să mai…”, a declarat directorul Roman Brașov, Carol Rugacs, în urmă cu câteva săptămâni.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O lecție pentru „aleșii” României! Cei mai modești oameni politici din lume
Omul care a călătorit în toate cele 198 de țări de pe Pământ: Vizitați România!
Fenomen astronomic extrem de rar, vizibil în weekend din România. E o premieră după 33 de ani
Manevră ca în filmele cu mafioți. Singura reacție a Poliției Române: amendă de 210 lei VIDEO
Între timp, în Olanda: Microbuzele fără șofer încep să circule pe străzi
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Anglia și Olanda. Salariile ajung la 4.900 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.