Șofer rămas fără permis pentru că a trecut pe roșu, deși camera de bord arată cu totul altceva

Un şofer din Bucureşti susţine că a rămas fără permis pe nedrept, în condițiile în care camera de filmat instalată în maşina lui arată că nu a greşit. Poliţistul care l-a oprit i-a spus că a trecut pe roşu, nu a vrut să vadă imaginile de pe camera de bord şi l-a îndemnat să le arate judecătorilor, informează digi24.ro.

„Aţi efectuat virajul către stânga, aţi circulat la culoarea roşie a semaforului. Asta înseamnă că permisul dumneavoastră rămâne la noi!”, i-a spus agentul de circulație Anghelescu lui Bogdan Iancu, un șofer din București care a rămas astfel fără permis de conducere.

Polițistul a considerat că Iancu a circulat pe culoarea roşie a unui semafor de pe şoseaua Colentina din Bucureşti.

Însă șoferul avea instalată în maşină o cameră de filmat, iar imaginile arată că semaforul pentru stânga este verde. Mai mult, Iancu este convins că din locul unde stătea agentul nu putea să vadă becul semaforului.

„E aproape imposibil să fie văzut, poate doar noaptea, vreo reflexie”, a declarat Bogdan Iancu pentru postul de televiziune.

„Va câştiga. Poate să ceară daune”

Potrivit digi24.ro, din locul în care se afla agentul se vede semaforul de pe stâlp, dar nu şi culoarea becurilor. O explicaţie ar putea fi că agentul a suspendat un permis de conducere pe baza unei presupuneri: subofiţerul s-a gândit, probabil, că maşina a trecut pe interzis din momement ce toate celelalte autoturisme s-au oprit.

„I-am comunicat domnului agent că semaforul era verde, n-a vrut să audă de aşa ceva. I-am spus că am cameră. Ceea ce îi spun e susţinut de înregistrare şi de prietena mea din dreapta. A spus că nu-l interesează, că pot să spun toate astea instanţei. Nu a dorit să se uite la ele”, a mai spus Bogdan Iancu.

Foto: Captură Digi24
Foto: Captură Digi24

„Imaginile sunt recunoscute pe suportul original. Va câştiga. Poate să ceară daune, dar nu prea se acordă”, a explicat avocatul Valerică Tudor.

Camerele montate în interiorul maşinilor sunt din ce în ce mai răspândite în România, mai notează sursa citată. Cele mai ieftine costă două-trei sute de lei şi le pot fi utile şoferilor ca să demonstreze că sunt nevinovaţi. Poliţiştii nu sunt obligaţi să vadă imaginile, dar dacă pierd procesele în instanţă, pot fi sancţionaţi de superiorii lor.

Recomandările editorilor GreatNews:

Decizie în premieră în lupta şoferilor cu autorităţile care nu repară drumurile proaste
Un politician din Irlanda: M-am simțit ca un idiot, România e o țară minunată!
Reducerile zilei la eMAG. Produse Nike și Converse, electrocasnice mari, biciclete
Locuri de muncă la Lidl, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile de la Lidl

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.