Traian Băsescu s-a pensionat. Ce pensie are fostul preşedinte

traian băsescu
Traian Băsescu. Foto: Pagina de Facebook Traian Băsescu

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a pensionat începând cu data de 4 noiembrie 2014, potrivit informaţiilor din ultima declaraţie de avere a acestuia, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Declaraţia de avere a lui Traian Băsescu este completată cu data de 21 decembrie 2014, relatează mediafax.ro.

La capitolul venituri, apare informaţia că fostul preşedinte al României s-a pensionat începând cu data de 4 noiembrie 2014 şi că a încasat 5.166 de lei, reprezentând pensia pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Conform digi24.ro, Traian Băsescu primește pensia aproximativ 2.500 de lei lunar pentru perioada în care a fost comandant de navă.

Dincolo de pensia aferentă perioadei în care a lucrat pe navă, Traian Băsescu primește și 75% din indemnizaţia de preşedinte, indemnizaţia unui fost şef de stat fiind de 5.060 de lei.

Traian Băsescu, în vârstă de 63 de ani, i-a predat mandatul de președinte al României lui Klaus Iohannis în data de 21 decembrie 2014. El a fost președinte al României între 2004 și 2014. Anterior, din iunie 2000 până în decembrie 2004, a fost primar general al municipiului București, ales din partea Partidului Democrat.

La sfârșitul anului trecut, Traian Băsescu a fost invitat să se alăture Fundației Mișcarea Populară, însă deocamdată acesta nu a răspuns invitației. Fostul șef de stat nu s-a alăturat, deocamdată, nici Partidului Mișcarea Populară.

traian băsescu s-a pensionat
Foto: Administrația Prezidențială

Recomandările editorilor GreatNews:

Elev român, admis la Universitatea Princeton
Prioritate națională: „Programul primul WC”
Mașină fără șofer, cu 100 km/h pe autostradă în România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.