Mașină fără șofer, cu 100 km/h pe autostradă. Românul ce conducea de pe bancheta din spate, căutat de poliție

Poliția rutieră încearcă să identifice un șofer care și-a lăsat mașina să ruleze pe pilot automat, lăsând volanul liber, pe autostradă, în timp ce el s-a așezat pe bancheta din spate.

Tânărul, care apare într-o filmare difuzată la știri, era însoțit de prietena sa, care s-a arătat îngrozită de gestul șoferului.

Scenele sunt înregistrate cu un telefon mobil, iar feţele celor doi nu se disting. Se aud însă strigătele fetei care amenință că se va arunca din mașină.

Mai mult, limuzina aflată pe autostradă mergea cu o viteză de 100 de kilometri la oră, în timp ce tânărul șofer testa funcția Lane-Assist a sistemului de navigație.

Pentru a păcăli computerul pe bord că are mâinile pe volan, el a legat o sticlă de suc de volan. În timp ce mașina se conducea singură, tânărul s-a așezat pe bancheta din spate a mașinii, punând în pericol viața sa, a pasagerei aflată pe scaunul din față, precum și a celorlalți participanți la trafic, aflați pe autostradă.

Acum, Poliția rutieră îl caută pe șofer pentru a-l amenda. Potrivit Codului Rutier, lăsarea liberă în timpul conducerii a volanului, ghidonului sau a manetei de comandă a vehiculului se sancționează cu două-trei puncte de amendă, adică până în 300 de lei, potrivit stirileprotv.ro.

Și fostul pilot Titi Aur s-a arătat îngrozit de gestul tânărului șofer, afirmând că chiar dacă limuzina din filmuleț este prevazută cu un sistem suplimentar de siguranță, el este neomologat să funcționeze fără un șofer aflat la volan, gata să intervină în caz de urgență.

„Orice gest de asemenea natură, las volanul liber, mă duc pe bancheta din spate, înseamnă o asumare de risc. Sistemele sunt foarte bine gândite, studiate, dar încă nu sunt infailibile”, a adăugat Titi Aur.