Canada – România. Mai sunt doar câteva zile până la cel mai important duel al naționalei feminine de tenis a României. În weekend, la Montreal, echipa noastră, fără Simona Halep, va încerca să obțină o victorie istorică în America de Nord.
România nu a mai fost prezentă în Grupa Mondială, eșalonul de elită al tenisului feminin mondial, din 1992. Atunci, vedetele erau Irina Spîrlea și Ruxandra Dragomir.
În 18 și 19 aprilie, la Montreal, România își leagă speranțele de Irina Begu, care ocupă locul 33 în lume. Din lotul echipei antrenate de Alina Tecșor, care s-a reunit astăzi, mai fac parte Alexandra Dulgheru, poziția 69 în ierarhia WTA, Andreea Mitu (104 WTA) și Raluca Olaru, care va face pereche, cel mai probabil cu Irina Begu, în confruntarea de dublu.
Din lot lipsește Simona Halep, care a decis să se întoarcă în Europa după evoluțiile extraordinare din SUA, unde a câștigat prestigiosul turneu de la Indian Wells și a ajuns până în semifinale la Miami.
Irina Begu și Andreea Mitu au avut evoluții bune la Charleston, săptămâna trecută, prima oprindu-se în sferturi, după un meci foarte strâns cu eventuala câștigătoare a trofeului, nemțoaica Angelique Kerber, în timp ce a doua a câștigat primele ei meciuri în circuitul WTA.
Alexandra Dulgheru este în revenire de formă în acest an, ea disputând o finală, la începutul lunii trecute, în Malaezia, unde a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki.
Canada – România. Tricolorele sunt în formă, nord-americancele suferă
Dacă formația României, deși privată de prezența Simonei Halep, dar și de a Monicăi Niculescu, o componentă importantă, mai ales la dublu, pare să fie destul de în formă, Canada stă într-o singură jucătoare: Eugenie Bouchard, iar jocul ei scârțâie în 2015.
Aflată pe locul 7 în lume, Eugenie Bouchard nu mai are strălucirea din sezonul precedent, când a jucat două semifinale și o finală de Grand Slam. Până acum, cea mai bună performanță a fost sfertul de finală de la Australian Open.
De atunci, jucătoarea născută la Montreal în urmă cu 21 de ani, a pierdut partide cu adversare mult mai slab cotate, precum nemțoaicele Mona Barhtel și Tatjana Maria, la Anvers, respectiv Miami, sau ucraineanca Lesia Țurenko, la Indian Wells, și americanca Lauren Davis, la Charleston.
La ultimele două turnee, Bouchard n-a reușit să treacă de primul tur, deși era cotată cu șanse bune la victoria finală.
Canada – România. Doar Bouchard a câștigat în circuitul WTA în 2015
Restul echipei Canadei nu este deloc impresionant. Gabriela Dabrowski e abia pe locul 181 în lume și a pierdut ultimele cinci dueluri, unul dintre ele chiar în fața Alexandrei Dulgheru, scor 6-2, 6-2, în calificările de la Doha.
Sharon Fichman stă și mai slab în clasament: poziția 205. Ea n-a mai jucat un meci de simplu de la Australian Open, unde a pierdut în calificări. A patra componentă a lotului Canadei este adolescenta Francoise Abanda (18 ani, locul 260 în lume). Nici ea nu are un an grozav, părăsind repede toate competițiile în 2015.
Istoria este de partea României înaintea confruntării din sala Maurice Richard, care se va disputa pe o suprafață sintetică. În precedentul duel dintre cele două țări, disputat în 1983, în Grupa Mondială, România a câștigat cu 3-0, fără să piardă vreun set.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor greatnews.ro:
Filmare aeriană: cetatea Alba Carolina, sub vraja iernii
Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte
TOP 10. Cele mai frumoase imagini cu Universul
Cum a fost posibil unul dintre cele mai puternice atacuri cibernetice asupra presei
Care sunt țările unde femeile stau cot la cot cu bărbații pe bancnote
Filmuleţul momentului. Un grup de norvegience frumoase îşi apără agricultura
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: