Milionarul care a anunțat că își donează întreaga avere

tim cook
Tim Cook. Foto: Captură YouTube

Tim Cook, șeful Apple, a anunțat că își va dona întreaga avere în scopuri caritabile, relatează agenția de presă Reuters, care citează revista „Fortune”.

Directorul executiv al celei mai mari corporații de tehnologie din lume a declarat pentru “Fortune” că plănuiește să își doneze averea sa, estimată la aproximativ 785 de milioane de dolari, în scopuri caritabile, după ce va plăti pentru educația universitară a nepotului său în vârstă de 10 ani.

„Vrei să fii pietricica din lac ce creează undele schimbării”, a spus Tim Cook, în vârstă de 54 de ani.

Gestul directorului Apple este un exemplu pentru interesul tot mai crescut al oamenilor de afaceri foarte bogați pentru actele filantropice, mai notează Reuters.

Miliardarul Warren Buffett îi încurajează și el pe cei foarte bogați să își doneze cel puțin jumătate din avere în timpul vieții. Printre filantropii bogați cunoscuți se numără Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook) sau Larry Ellison (Oracle).

Directorul executiv al Apple a spus că speră să schimbe ceva în jurul său prin donațiile pe care le va face, chiar dacă nu are o avere atât de mare precum Bill Gates sau Mark Zuckerberg.

Tim Cook, cunoscut pentru discreția sa, a început în ultimul timp să vorbească mai deschis despre chestiuni precum protecția mediului și drepturile civile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mitropolia interzice accesul pe un traseu turistic: „Amendă între 2.000 și 5.000 de lei!”
Cine era pilotul care a prăbușit un avion cu 150 de oameni la bord. Alte accidente similare
Număr de iluzionism, executat perfect într-o piață publică

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.