TEST. Recunoașteți orașele românești din imagini!

Am compus pentru voi un scurt test, cu șapte întrebări, care vă va testa cunoștințele despre marile, dar și micile orașe din țara noastră.

Înainte de a începe testul, vă reținem atenția cu câteva curiozități despre orașele din România. Potrivit datelor de la ultimul recensământ, preluate de enciclopedia online Wikipedia, în România exitstă 320 de orașe, dintre care 103 sunt municipii. Numărul comunelor este de cam nouă ori mai mare: 2859.

Potrivit recensământului din 2011, orașele din România cu cea mai mare populație sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești și Oradea.

Un studiu al Institutului Național de Statistică (INS), preluat de adevarul.ro, arată că oraşele în care merită să trăieşti în România sunt Bucureştiul, urmat de Cluj Napoca, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Sibiu. În realizarea acestui top s-a ţinut cont de dezvoltarea economică, de nivelul salariilor şi al şomajului, dar şi de posiblităţile de petrecere a timpului liber.

[viralQuiz id=3]

Pentru realizarea testului, au fost folosite imagini de pe siteurile: cutezatorii.ro, Nicu Farcaş via Wikimedia Commons, adevarul.ro, Flickr, calatorim.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de cultură generală dat la admiterea la SRI. 10 întrebări rapide
TEST. Cât de bine cunoști casele 100% românești?
3 probleme de logică pe care numai cei foarte atenţi le pot rezolva
TEST cu imagini. 10 întrebări la care orice șofer ar trebui să știe să răspundă
TEST. 15 întrebări de la BAC la care ar trebui să știi răspunsul

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.