Test de cultură generală dat la admiterea la SRI. 10 întrebări rapide

Un test care vă pune la încercare cunoștințele de cultură generală și vă arată dacă ați fi pregătit pentru a deveni ofițer SRI.

Pentru a lucra ca ofițer la SRI, trebuie să urmezi cursurile de licență sau de master organizate de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Absolvenții unei facultăți (nu neapărat ai Academiei de Informații) care fac o cerere de admitere la programul de masterat și îndeplinesc câteva condiții preliminare sunt programate pentru probele eliminatorii: interviul de selecție, evaluarea psihologică preliminară, evaluarea psihologică complexă/test de inteligență (Nu se admit contestații la testul de inteligență, acesta fiind un instrument științific omologat în SRI) și examinarea medicală.

Dacă au trecut de probele eliminatorii, urmează înscrierea propriu-zisă și depunerea dosarelor de concurs.

Prima este proba pentru evaluarea nivelului de cunoaștere a unei limbi străine (engleză, franceză, germană, rusă, italiană, spaniolă, ucraineană, maghiară, turcă, greacă). Este un test grilă, care va avea o pondere de 20% în media finală. Apoi, candidații susțin proba de evaluare a nivelului de cultură generală. Este tot un test grilă, cu întrebări din domenii diverse (limba și literatura română, istoria românilor, istorie universală, geografia României, filosofie, sociologie, economie politică, științe exacte). Acest test are o pondere de 40% din media finală. Restul de 40% reprezintă rezultatul de la evaluarea psihologică complexă (testul de inteligență susținut în cadrul probelor eliminatorii).

În acest articol, vă oferim 10 întrebări de cultură generală de genul celor propuse candidaților la testul de admitere la Academia Națională de Informații:
[viralQuiz id=2]

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)

giphy

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.