A fost creat cel mai ușor material metalic din istorie

cel mai ușor material metalic din lume
Foto: Captură YouTube

Compania Boeing a publicat pe Internet un videoclip de prezentare pentru unul dintre cele mai originale produse ale sale: cel mai uşor material metalic din lume, anunță digi24.ro.

Potrivit inginerilor companiei americane, structura materialului este 99,99% aer, iar restul este format din tuburi metalice extrem de subţiri dispuse în diagonală, ca nişte zăbrele, pentru mai multă rezistenţă.

Inventatorii spun că noul material este asemănător cu structura oaselor umane, care sunt rigide la exterior, în timp ce în interior sunt, în mare parte, goale.

Materialul, denumit „micro-zăbrele”, este suficient de ușor pentru a sta pe puful unei păpădii.

Boeing speră că, în viitor, acest material va fi folosit în industria aeronautică, pentru a scădea masa avioanelor şi, implicit, consumul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Elevă dată afară de la ore de directoare pentru că avea un model pe fustă
O poveste ca în filme. Bolnav, abandonat de părinți, a ajuns student la Inginerie Aerospațială
Reduceri eMAG Festivalul Toamnei. Cele mai bune oferte înainte de Black Friday 2015
Locuri de muncă în străinătate pentru mecanici și electricieni români

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.