TEST. 9 probleme de matematică de la BAC pe care ar trebui să știi să le rezolvi și acum

Foto: AJ Cann

Elevii de clasa a XII-a au susținut astăzi proba de Matematică în cadrul examenului de Bacalaureat 2017.

În funcție de specializarea din liceu, absolvenții au primit diferite tipuri de subiecte (matematică-informatică, științele naturii, tehnologic sau pedagogic). Cele mai grele subiecte sunt cele de la specializarea matematică-informatică, iar cele mai ușoare de la profilul pedagogic.

Dacă multe dintre problemele și exercițiile pe care elevii le-au avut de rezolvat sunt destul de grele pentru adulții de astăzi, unele dintre cerințe ar trebui să poată fi rezolvate și de cei care au terminat liceul de ani buni.

Am selectat 9 întrebări dintre cele primite de elevi la examenul de Bacalaureat de astăzi (exercițiile alese fac parte din subiectele de la specializarea științele naturii, de la profilul tehnologic și de la cel pedagogic).

Vă invităm să trimiteți răspunsurile prin intermediul rubricii de comentarii a articolului sau să le publicați pe Facebook.

Iată cele 9 exerciții de matematică:

1.exerciții bac matematică test

2.

exerciții bac matematică test

3.

exerciții bac matematică test

4.

exerciții bac matematică test

5.

exerciții bac matematică test

6.

exerciții bac matematică test

7.

exerciții bac matematică test

8.

exerciții bac matematică test

9.

exerciții bac matematică test

Dacă vreți să vă verificați, aici găsiți răspunsurile corecte pentru cele 9 exericiții din test.

Dacă acest test vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.